Grad Zagreb će odsad građanima sufinancirati troškove uklanjanja grafita

Grad Zagreb će odsad građanima sufinancirati troškove uklanjanja grafita

Ilustracija: 123rf (Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta)

ZASTUPNICI zagrebačke Gradske skupštine su na današnjoj sjednici većinom glasova prihvatili izmjene i dopune odluke o zaštiti objekata od grafita kojima se, među ostalim, građanima omogućuje višekratno sufinanciranje troškova uklanjanja grafita i troškova nanošenja zaštitnog antigrafitnog premaza.

Za provedbu te odluke iz zagrebačkog proračuna izdvojeno je 20 milijuna kuna u sklopu programa uređenja grada i projekta sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada.

Propisani uvjeti za sufinanciranje troškova

Sufinanciranje troškova uklanjanja grafita i troškova nanošenja zaštitnog antigrafitnog premaza može se ostvariti višekratno, a pravo na sufinanciranje troškova nabave kamera i tehničkog uređaja za videonadzor uličnog pročelja i ostalih pročelja može se ostvariti samo jedanput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na sufinanciranje nabave kamera i tehničkog uređaja za videonadzor ostalih pročelja mogu ostvariti oni vlasnici i/ili suvlasnici koji su postavili videonadzor na ulično pročelje radi zaštite objekta.

Također se propisuju se minimalni tehnički uvjeti za kameru i tehnički uređaj kako bi se, kako je istaknuto u obrazloženju odluke, "podigla kvaliteta provođenja mjere" koja bi u slučaju potrebe mogla služiti za utvrđivanje relevantnih činjenica u određenim postupcima.

Osim toga, podnositelj zahtjeva koji je zbog nekog razloga od njega odustao moći će ostvariti pravo na sufinanciranje neke od propisanih mjera za zaštitu objekta od grafita ponovnim podnošenjem zahtjeva, stoji u izmjenama odluke o zaštiti objekata od grafita.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara