Grad Zagreb kupio zemlju od Šelendića

Grad Zagreb kupio zemlju od Šelendića
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik i USKOK-ov optuženik Milan Bandić je 25. ožujka, tri dana nakon razornog potresa, potpisao da će Grad od Josipa Šelendića kupiti zemljište u ulici Gračanske dužice, kojoj je potrebna rekonstrukcija, piše Večernji list.

>> Otkriće Index Istraga: Bandićeva žena gotovinom kupila stan u centru Zagreba

Josip je sin poduzetnika Željka Šelendića, od kojeg je Bandićeva žena kupila stan u centru grada svojoj kćeri, i to za manje od 1500 eura po kvadratu. O tome su, podsjetimo, prve pisale Index Istrage. Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna. Bitno je naglasiti da je većina novca, 720 tisuća kuna, odmah isplaćena na račun. 

Grad je donio zaključak o kupnji nekretnina od Josipa Šelendića. Radi se o dva zemljišta, sveukupne površine od 55 kvadrata. Mladi Šelendić za zemlju će dobiti 51.100 kuna, a Grad će mu isplatiti i "naknadu za biljne nasade u iznosu od 11,82 kuna".

Ukupno će Grad platiti Šelendiću 51.111,82 kune. No to nije jedini iznos koji je Grad odlučio dati za rekonstrukciju Gračanskih dužica jer isti je dan kupljena i parcela u blizini Šelendićeve, za 75.300 kuna, a procjena i te zemlje radila se na proljeće prošle godine. Zemlja je to Josipove sestre Nikoline Mučnjak.

Odvjetnik Josipa Šelendića tvrdi kako se radi o postupku koji se vodi od 2009. godine.

"Radi se o 54 m2 zemlje koju Josip Šelendić ne koristi i koju je dao za korištenje za cestu te treba biti izvlašten ili će pristati na procjenu gradskog procjenitelja, nadalje za koju je naknada odavno trebala biti isplaćena, a nije, za koju Grad Zagreb nudi manju naknadu nego što je tržišna cijena, koju naknadu treba dobiti veći broj suvlasnika, a ne samo navedeni Josip Šelendić te konačno koju naknadu Josip Šelendić nije niti dobio niti potpisao bilo kakav kupoprodaji ugovor", napisao je odvjetnik Zoran Krajinović.

Zaključak o kupnji nekretnina od 25. ožujka 2020.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara