Grad Zagreb: Ne provodimo represiju, pišemo samo opomene

Grad Zagreb: Ne provodimo represiju, pišemo samo opomene
Foto: Borna Filic/PIXSELL

DRUŠTVENIM se mrežama jučer počela širiti fotografija automobila tima za hitni pregled konstrukcije objekata koji je nakon potresa izašao na teren kako bi provjerio stanje domova nekih Zagrepčana. Na vjetrobranskom staklu ostavljena je obavijest da je vozilo u prekršaju koji se inače kažnjava iznosom od 300 kuna.

Kako se u javnosti postavilo pitanje zašto se Grad u ovakvim situacijama bavi takvim mjerama, iz Grada su se oglasili priopćenjem u kojem tvrde da ne provode represiju. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Obavještavamo Vas da nadležne službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno pisanoj uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine. 

Isto tako, sve raspoložive službe Ureda stavile su se isključivo u preventivnu funkciju i na raspoloživost sugrađanima, kako bi im pomogli i bili na usluzi u svakom trenutku.

U slučaju iznimnih okolnosti kao što su, primjerice, zagrađivanje vatrogasnog puta, ometanje redovnog tijeka prometa u većoj mjeri, blokiranje kolnih ulaza, i dr., primorani smo primijeniti najblažu mjeru u vidu upozorenja, kako bismo spriječili ovakve situacije. 

Također, napominjemo da u posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera", poručili su iz Grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara