Grad Zagreb raspisao javni poziv stručnjacima za procjenu šteta od potresa

Grad Zagreb raspisao javni poziv stručnjacima za procjenu šteta od potresa
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

GRAD Zagreb raspisao je Javni poziv za sastavljanje Popisa stručnih osoba za procjenu šteta od potresa, koje će pregledavati i procjenjivati prijavljenu štetu. 

"Da bismo u što kraćem roku pregledali i procijenili prijavljenu štetu na objektima, 21. svibnja smo raspisali Javni poziv za stručnjake građevinske i/ili arhitektonske struke s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima koji bi kao vanjski suradnici na terenu obilazili oštećene objekte. Poziv traje 15 dana, a zadnji dan za prijavu je 5. lipnja", ističu u Gradu Zagrebu.

Stručno povjerenstvo će kod pregleda objekata i opreme zapisnički konstatirati štete te će imati zadaće: pružanje stručne pomoći Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba pri procjeni šteta od prirodnih nepogoda; pregled i fotodokumentiranje štete na licu mjesta sukladno prijavi u registar šteta; procjena štete sukladno Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda; ispunjavanje zapisnika; dostava izvješća o pregledanom objektu i izvršenoj procjeni štete nadležnom povjerenstvu.

Naknada od 150 kuna po satu rada

Stručna osoba za procjenu šteta ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada. S osobom koja bude imenovana u Stručno povjerenstvo sklopit će se ugovor radi reguliranja njezinih prava i obveza, kažu u Gradu. 

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u petak podsjećaju da su još 25. ožujka pozvali sve čija je imovina oštećena u potresu da je prijave putem PN obrasca do 6. svibnja.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta podnijelo je Prvu procjenu putem Registra šteta, a u njemu je evidentirano 30.500 prijava.

Prvu procjenu šteta podnosi oštećenik nakon čega treba pregledati prijavljeni objekt te napraviti zapisnik o utvrđenoj šteti prema formuli koja je propisana pravilnikom.

Svi detalji Javnog poziva kao i popis dokumentacije koju je potrebno poslati uz prijavu mogu se naći OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara