Građani Makedonije u šoku, pojačan nadzor na makedonskim granicama

Građani Makedonije u šoku, pojačan nadzor na makedonskim granicama

GRAĐANI Makedonije su u šoku i nevjerici nakon potvrde da je predsjednik Boris Trajkovski poginuo danas u avionskoj nesreći u BiH, izjavila je urednica državnog radija u Skoplju Nataša Atanasovska.

Mediji emitiraju samo ozbiljnu muziku i vijesti iz minute u minutu.

"Očekujemo povratak premijera Branka Crvenkovskog iz Dublina i zasjedanje Savjeta na kome će dužnost predsjednika, prema Ustavu, preuzeti šef parlamenta Ljupčo Jordanovski", rekla je Atanasovska.

Predsjedničke izbore u Makedoniji trebao bi u roku od 40 dana sazvati predsjednik makedonskog parlamenta Ljubčo Jordanovski koji će od danas obnašati privremenu predsjedničku dužnost.

U Makedoniji je pojačan nadzor na granicama, te nadzor nad vitalnim državnim objektima i institucijama, stoji u priopćenju makedonskog Ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U propćenju se navodi da su poduzete i snažne mjere predostrožnosti u svim jedinicama i ustanovama makedonske Armije.

Svi makedonski elektronski mediji od jutra su javljali vijest o nestanku aviona "Kinger" kojim je putovala delegacija Makedonije na čelu sa predsjednikom Borisom Trajkovskim.

I drugi mediji prekinuli su redovni program da bi emitirali su tragičnu vijest o nestanku aviona sa predsjednikom Makedonije i članovima kabineta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara