Građani Slavonskog Broda trčanjem spašavaju grad, a gradonačelnik traži odgodu ovrhe

Građani Slavonskog Broda trčanjem spašavaju grad, a gradonačelnik traži odgodu ovrhe

Tekst: I.Kri.
Foto: Željko Mužević (Cropix)

GRAĐANI Slavonskog Broda danas trče maraton te potpisuju peticiju u sklopu akcije spašavanja gradske imovine koja bi se na dražbi trebala naći u utorak.

> Bankrotirao grad: Slavonskom Brodu odbijena odgoda ovrhe, posljednja šansa Vrhovni sud

> Kronologija propasti: Kako je Slavonski Brod bankrotirao zbog izmišljenog duga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražbom se prodaje 81 tisuća četvornih metara gradskog zemljišta zbog duga od 50 milijuna kuna tvrtki Novogradnja za radove koje su obavili prije 20 godina. Novogradnja je za Slavonski Brod izvodila radove na objektima ferijalnog odmarališta na Korčuli, dok su oni još bili u vlasništvu države. Gradonačelnik Mirko Duspara i Gradsko vijeće pozvali su mjerodavne institucije da odgode rasprodaju gradskog zemljišta do odluke Vrhovnog suda.

Duspara tvrdi kako taj dug nije Novogradnjin nego od Hrvatskog fonda za privatizaciju zato što ta potraživanja nisu upisana u temeljni kapital tvrtke. Sumnja i u rad pravosuđa, jer je država dobivala sporove sa Novogradnjom, a problemi su počeli tek kada su objekti prešli u vlasništvo grada. Peticiju "Ne damo Brod" potpisalo je 6000 tisuća ljudi, a do 21 sat će trajati maraton u kojem sudjeluje 36 maratonaca i nekoliko stotina građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara