Građevinska inspekcija stopirala pokusni rad tvornice Rockwool

GRAĐEVINSKA inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva na temelju zakona o prostornom uređenju i gradnji postavila je posebni službeni znak na građevinu Rockwool-a, odnosno njezin dio u gradnji te naredila zatvaranje gradilišta te tvornice.

Građevinska inspekcija ustvrdila je da se dio tvornice Rockwool u izgradnji gradi protivno pravomoćnoj građevinskoj dozvoli, a naredba se odnosi i na pokusni rad kao završnu fazu građenja koji je predviđen građevinskom dozvolom.

Na temelju pritužbi građana na neugodan miris koji se širio iz tvornice, 21. i 22. studenoga obavljen je nadzor Građevinske inspekcije i Inspekcije zaštite okoliša te je nakon pregleda i obilaska gradilišta utvrđeno da je investitor Rockwool Adriatic d.o.o. bespravno  u 30-metarskom dimnjaku sagradio dimovodnu cijev spojenu s peći za sušenje i očvršćivanje.

Na taj način omogućeno je da se štetni plinovi te tvornice direktno ispuštaju u atmosferu bez ikakve prethodne obrade. Nakon usklađivanja investitora sa zakonom o prostornom uređenju i gradnji, investitor može zatražiti nastavak pokusnog rada.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara