Građevinska inspekcija zatvorila gradilište tvornice Rockwool

GRAĐEVINSKA inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva utvrdila je da se tvornica kamene vune Rockwool, odnosno njen dio gradi protivno konačnoj odnosno pravomoćnoj građevinskoj dozvoli, stoji u priopćenju tvornice.

Građevinska inspekcija je postavljanjem službenog znaka na predmetnu građevinu naredila zatvaranje gradilišta tvornice. Naredba se odnosi i na pokusni rad kao završnu fazu građenja koji je predviđen građevinskom dozvolom.

Zbog čestih pritužbi građana na neugodan miris u blizini tvornice napravljen je objedinjeni nadzor Građevinske inspekcije i Inspekcije zaštite okoliša. Nadzor Inspekcija trajao tijekom 21. i 22. studenog,a pregledom raspoložive tehničke i upravne dokumentacije, obilaskom gradilišta te usmenom raspravom sa sudionicima u gradnji utvrđeno je da je investitor Rockwool Adriatic d.o.o. mimo odobrene građevinske dozvole u 30 metarskom dimnjaku izgradio dimovodnu cijev spojenu s peći za sušenje i očvršćivanje.

Na taj način ostvarena je mogućnost da se dimovi nastali u peći za sušenje i očvršćivanje ispuštaju kroz 30 metarski dimnjak direktno u atmosferu bez ikakve prethodne obrade što nije predviđeno građevinskom dozvolom odnosno glavnim tehnološko strojarskim projektom koji je sastavni dio građevinske dozvole.

Građevinska inspekcija uputila je investitora da uskladi građenje tvornice sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara