Gradonačelnica Las Vegasa o ubojici: "On je bolesna i poremećena osoba, neka trune"

Gradonačelnica Las Vegasa o ubojici: "On je bolesna i poremećena osoba, neka trune"

Foto: Screenshot / CNN

Gradonačelnica Las Vegasa, Carolyn Goodman nazvala je monstruma Stephena Paddocka "trulom dušom" i "bolesnom i poremećenom" osobom. U razgovoru za CNN, Goodman je Paddockov bolestan čin usporedila s "pucanjem po patkama na traci".

"Nije mi jasno kako se takva trula duša usudi napraviti ovako nešto nedužnim ljudima. Radi se o bolesnoj i poremećenoj osobi koja nije imala nikakvo pravo napraviti to što je napravila. Neka trune", kazala je ogorčena Goodman.

U intervjuu koji je jučer dala NBC-u, Goodman je rekla kako nikad neće izgovoriti Paddockovo ime, čega se držala i prilikom davanja izjave za CNN. Kada je u pitanju tema koja vječno dijeli SAD, Goodman se deklarira kao nezavisna političarka koja se zalaže za postroženje načina na koji se dolazi do oružja.

Goodman je ujedno i jedna od 200 američkih gradonačelnika koji su potpisali otvoreno pismo namijenjeno sada već bivšem predsjedniku, Baracku Obami, u kojemu su tražili da poveća sigurnosne mjere i uvede zabranu nabavke jurišnog oružja za civile.

Prva je pozvala građane da doniraju krv

No, u današnjem intervjuu, iznijela je nešto drugačije stavove na temu nošenja i nabavke oružja.

"Hoćemo li biti u okovima i hoćemo li imati puste provjere dok idemo po kavu ili hamburger? Hoće li se identificirati svaka pojedinačna osoba prilikom ulaska u vlak ili vlastiti automobil?", pitala se Goodman koja je ujedno bila i prva koja je pozvala na doniranje krvi nakon masakra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara