gradonačelnica pavić: neću udovoljiti ultimativnim zahtjevima sindikata zet-a

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić izjavila je danas da neće udovoljiti zahtjevu Sindikata vozača ZETa, koji je zaprijetio da će u ponedjeljak na jedan sat zaustaviti javni prijevoz ako mu ne zajamči da će se riješiti problem čestih napada na vozače.

"Mislim da se neću odazvati razgovoru kako to ultimativno zahtijeva Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a jer ne vidim zbog čega bi vozači trebali biti zaštićeniji od ostalih građana u vozilima", rekla je novinarima gradonačelnica Pavić.

Istaknula je da su i građani često izloženi sličnim napadima, te da vozači po tome nisu jedinstveni. "Ultimativno zahtijevati od Grada da nešto poduzme je isto kao da građani zahtijevaju da se u svakoj ulici osiguraju zaštitarske službe", rekla je gradonačelnica.

Najavila je da će u ponedjeljak na konferenciji za novinare reći što je Grad učinio kako bi se poboljšala sigurnost u vozilima.

Govoreći o mogućemu višesatnom zaustavljanju prijevoza, što je sindikat ZET-a najavio za utorak, gradonačelnica je istaknula da je taj sindikat nekoliko puta prijetio štrajkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni su svoja prava ostvarili, a kada građani doznaju koja su to prava, možda će za njih imati manje razumijevanja", dodala je.

Predsjednik Sindikata Vinko Škvorc jučer je upozorio da gradonačelnica, unatoč pozivima, odbija razgovor koji bi pomogao da se postigne valjan dogovor i riješi problem nasilja.

Sindikat je, zbog sve češćeg nasilja nad vozačima i putnicima, za ponedjeljak najavio jednosatni prekid prometa ako do tog dana u 10 sati njegovi članovi ne budu razgovarali s gradonačelnicom. Najavio je da bi u utorak promet mogao biti zaustavljen i nekoliko sati.

Sindikat traži od Grada, kao vlasnika ZET-a, jamstvo u kojem će se roku provesti konkretne mjere zaštite radnika i putnika.

(Hina) mvr mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara