Gradonačelnik Bjelovara i novi šef HSLS-a: Županije treba ukinuti

Gradonačelnik Bjelovara i novi šef HSLS-a: Županije treba ukinuti
Screenshot: HRT

GOST emisije Nedjeljom u 2 na HRT-u bio je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i novi šef HSLS-a.

Među ostalim, pred kraj emisije Hrebak se dotakao teme županija. On smatra da ih treba ukinuti, ali spreman je, ako ih se već ne ukida, razgovarati o tome da se njihov broj radikalno smanji.

"Županije su protočni bojleri, u ovom obliku jednostavno nisu potrebne", rekao je Hrebak dodavši kako novac samo kroz njih prođe.

"Mislim da ih treba skroz ukinuti, ali možemo razgovarati o tome da se njihov broj drastično smanji", kazao je Hrebak dodavši da bi onda moglo postojati 5-6 županija koje bi zamijenile regije.

Veću važnost, smatra, treba dati gradovima.

"Gradovi su oni koji neposredno djeluju, imamo više novca, kad se nešto dogodi, nitko ne kuca županu, svi kucaju gradonačelniku", rekao je Hrebak dodavši da su i tu moguće brojne uštede.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara