Gradonačelnik Ogulina ima koronu

Gradonačelnik Ogulina ima koronu
Foto: Hina

GRADONAČELNIK Ogulina Dalibor Domitrović ima koronavirus, potvrđeno je Hini u Stožeru Civilne zaštite u četvrtak navečer.

Koliko je oboljelih po današnjem testiranju te koliko je među njima zaposlenika Gradske uprave znat će se nakon sutrašnje sjednice Stožera.

Gradonačelnik Domitrović u izjavi za Hinu kaže da se osjeća dobro, "upravo odlično", te je najavio da će sutra, kada se budu znali svi rezultati testiranja, objaviti način na koji će se to odraziti na vođenje grada i funkcioniranje gradske uprave.

Naime, gradonačelnikov zamjenik Danijel Vukelja od jučer je u samoizolaciji s potvrđenom infekcijom, ali bez simptoma, te su danas testirani svi njegovi kontakti, njih 27.

U nevezanom slučaju u četvrtak je bilo pozitivno još četvero Ogulinaca te je Ogulin postao novo žarište gdje epidemiolozi poduzimaju sve da izoliraju infekciju, odnosno da se ona prestane širiti.

Do sada je potvrđeno da je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević hospitalizirana 83-godišnjakinja iz Vrhovina, koja je bila kod kćeri u Ogulinu, a ostali se liječe kod kuće. Riječ je o najmanje jedanaest osoba, sutra će biti objavljen točan broj.

Zgrada gradske uprave bila je od srijede zatvorena, a u četvrtak se, po preporuci epidemiologa, normalno radilo, osim što je dio zaposlenika u samoizolaciji.

Uz oboljele u Ogulinu, novom žarištu korone u Hrvatskoj, jutros je u Karlovačkoj županiji potvrđena još jedna novooboljela osoba u Karlovcu. Riječ je o ženi koja je kontakt ranije oboljele osobe.

U Karlovačkoj županiji ukupno je od početka epidemije 57 slučajeva  zaraze, trenutno je 26 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji je 171 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara