Gradonačelnik Petrinje tužio ženu zbog posta na Fejsu o migrantima

Gradonačelnik Petrinje tužio ženu zbog posta na Fejsu o migrantima
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

KAO što je i najavio, petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović (reformisti) - zbog "širenja mržnje i lažnih vijesti" komentarom na Facebook profilu - podnio je kaznenu prijavu protiv sugrađanke Mire Šimić Markanović.

Kako je potvrđeno iz ureda petrinjske odvjetnice Snježane Drvodelić, prijava je podnesena Općinskome državnom odvjetništvu u Sisku i odnosi se na objave od 6. i 8. studenoga u čijem je sadržaju utvrđena osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo opisano u odredbi čl. 325. st.1. KZ/11.

Naime, Mira Šimić Markanović napisala je među ostalim na svojem profilu kako gradonačelnik Darinko Dumbović odbija jasno odgovoriti hoće li migranti biti smješteni na području Petrinje.

Sporni post

U tekstu se navodi kako je odgovorio da će - kada o tome dobije službenu obavijest - izvijestiti Gradsko vijeće, ali o tome ne odlučuju Petrinjci, nego netko drugi na višoj razini.

Autorica teksta izrazila je sumnju u istinitost gradonačelnikovih navoda jer glasine o smještaju migranata u naselju Maloj Gorici ili petrinjskoj staroj vojarni nije opovrgnuo. Osim toga, stoji u tekstu, da se s takvim prijedlogom ne slaže, kao saborski zastupnik o tome bi progovorio u saboru. "Danas, kada je postigao svoje ciljeve, da na izborima postane gradonačelnik i saborski zastupnik, živo mu se fućka za sudbinu Petrinje i Petrinjaca, važni su mu samo njegovi osobni interesi i novac koji bi pristigao u blagajnu grada na ime migranata", stoji među ostalim u tekstu objavljenom na Facebooku.

Pri najavi tužbe, Dumbović je objasnio kako je komentatorica na društvenim mrežama na krajnje neciviliziran i zloban način insinuirala kako se upravo on kao gradonačelnik iza leđa svojih sugrađana dogovarao o prihvatu migranata na petrinjskom području. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara