Gradska skupština odbila prijedlog SDP-a o domaćim životinjama na Jakuševcu

Gradska skupština odbila prijedlog SDP-a o domaćim životinjama na Jakuševcu
Foto: Borna Filic/PIXSELL

ZASTUPNICI zagrebačke Gradske skupštine na sjednici u četvrtak većinom su glasova odbili prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez o držanju domaćih životinja na području naselja Jakuševec kojim su željeli obvezati gradonačelnika da se očituje o tome hoće li tamošnjim stanovnicima produžiti rok za držanje domaćih životinja i nakon 1. kolovoza.

Oni su namjeravali zadužiti gradonačelnika Zagreba da se u roku od 30 dana očituje Gradskoj skupštini o provedbi članka 3. Naredbe o određivanju područja Grada Zagreba u kojima se dopušta držanje domaćih životinja, kao i o namjeri novog produljenja roka za držanje domaćih životinja na području naselja Jakuševec.

Podsjetili su kako je prvi rok za zabranu držanja domaćih životinja u naselju Jakuševac bio 31. prosinca 2012. godine, a do današnjeg dana nije stupio na snagu te da je gradonačelnik Bandić u posljednjih sedam godina deset puta produžio rok za stupanje na snagu zabrane držanja domaćih životinja na području naselja Jakuševec.

Radi opravdane neizvjesnosti i zbog dosadašnjih odgoda naredbe predložili su Gradskoj skupštini da donese zaključak kojim će obvezati gradonačelnika da se očituje o provedbi članka 3. i hoće li novom izmjenom naredbe dopustiti držanje domaćih životinja na području naselja Jakuševec i nakon 1. kolovoza 2019.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara