Grbin: Brinu me HDZ-ovi planovi za Ministarstvo obrane, što oni misle izvesti, državni udar?

Grbin: Brinu me HDZ-ovi planovi za Ministarstvo obrane, što oni misle izvesti, državni udar?

Screenshot: N1

ZASTUPNIK SDP-a Peđa Grbin prokomentirao je za N1 Televiziju današnju sjednicu Sabora koja još uvijek traje. Po njemu je najveći problem činjenica što Orešković nije odgovorio niti na jedno postavljeno pitanje.

"Današnja rasprava ima osnovan problem, a to je činjenica da mandatar od jutra odbija odgovoriti na pitanja. Postavili smo mu konkretna pitanja, pitao sam ga o djelatnosti Ministarstva obrane gdje stoji da će to ministarstvo uvoditi red na ulice, što je to, državni udar?", pita se Grbin

"Kakva konstruktivna rasprava kad vam mandatar ne želi dati odgovor na ikakvo pitanje. Ne radi se opstrukciji, svi zastupnici imaju pravo i dužnost iznijeti svoje mišljenje o Vladi", rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najsporniji dio predstavljanja programa Grbinu je spomenuto Ministarstvo obrane.

"Ministarstvo obrane je sporno, vidljivo je da HDZ, koji nije dobio MUP, sigurnosno obavještajni aparat želi centrirati u svom Ministarstvu obrane, to je neprihvatljivo i opasno", smatra Grbin.

"Hasanbegović je posebno problematičan ne zbog onoga što smo mi rekli o njemu nego zbog onoga što je on sam govorio. O tome su se oglasile brojne udruge i zastupnici. Među budućim ministrima apsolutno ima stručnih ljudi. Međutim, što Butkovića kvalificira za ministra prometa? Imamo i druge ministre, ministar branitelja ima vrlo dubiozne stavove. Mi danas nismo dobili ono što je obećano, a to je stručna vlada. Plašim se što će ova vlada donijeti Hrvatskoj u iduće četiri godine", zaključio je Grbin.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara