Grbin Oreškoviću: Za MMF ste imali sat vremena, a zbog Crnoje ste sastančili 11 sati

Grbin Oreškoviću: Za MMF ste imali sat vremena, a zbog Crnoje ste sastančili 11 sati

Foto: FAH

U HRVATSKOM saboru je u četvrtak ujutro određena još jedna stanka zbog slučaja ministra branitelja Mije Crnoje, a zatražio ju je SDP-ov zastupnik Peđa Grbin.

Grbin je objasnio da se Klub SDP-a želi očitovati o Crnojinu slučaju, ali i o ponašanju premijera Tihomira Oreškovića vezanom uz taj slučaj.

Njegovu su se zahtjevu pridružili i drugi klubovi, pa je predsjednik Sabora Željko Reiner odredio petnestominutnu stanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Crnoja nije govorio istinu da je podnio zahtjev za građevinsku dozvolu, nije govorio istinu o stanu, nije govorio istinu otkad živi u Samoboru, kako je trošio namjenski novac. Već samo ta činjenica u jednog demokratskoj zemlji poput primjerice Kanade bila bi razlog za njegovu smjenu. Koji je odgovor premijera – nikakav, nema ga", poručio je Grbin nakon stanke.

"Gospodine Oreškoviću, danas govorimo Vama, za MMF ste imali sat vremena, za kadrovska pitanja sastančili ste 11 sati bez rezultata. Kada je legendarni kanadski premijer Pierre Trudeau upitan hoće li donijeti odluku, rekao je - Just watch me. Ugledajte se u Trudeaua, a ne Karamarka", dodao je.

Zaključio je da Orešković mora spriječiti vlastitu blamažu i sramotu i smijeniti Crnoju.

Oporbene stranke koalicije Hrvatska raste prijepodne su u saborsku proceduru poslale prijedlog da se pokrene pitanje povjerenja ministru Crnoji – prijedlog je potpisao 51 zastupnik iz klubova SDP-a, HNS-a, Hrvatskih laburista, IDS-a, SDSS-a i HSU-a.

Prema saborskom Poslovniku, zahtjev za pokretanje pitanja povjerenja odmah se uvrštava u dnevni red sjednice, Vlada ima za 8 dana za odgovor, a Sabor prijedlog mora raspraviti u roku od 30 dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara