Grčka u prvom valu turista očekuje Nijemce, Ciprane i Izraelce

Grčka u prvom valu turista očekuje Nijemce, Ciprane i Izraelce
Foto: EPA

GRČKA će od sredine lipnja dopustiti ulazak putnika iz dvadesetak zemalja, uključujući Njemačku, Cipar i Izrael, i njihovi državljani neće morati u karantenu, otkrili su u srijedu vladini izvori naglasivši da prve turiste očekuju upravo iz te tri zemlje. 

Turizam čini oko 20 posto grčkog gospodarstva i vlada taj sektor vidi kao glavni pokretač oporavka nakon izolacije. 

"Državljani iz 20 do 25 zemalja moći će doći", otkrio je vladin izvor i dodao da su na tom popisu zemalja Njemačka, Cipar, Izrael te druge europske i balkanske zemlje. 

Premijer Kyriakos Micotakis rekao je da će Nijemci moći posjećivati Grčku od 15. lipnja. Istog datuma obnovit će se međunarodni letovi za Solun, dva tjedna ranije nego što je planirano. 

Državljani članica EU - osim Italije, Španjolske i Nizozemske - trenutno mogu letjeti u Atenu, ali moraju u karantenu na 14 dana. 

Državljanima Velike Britanije i trećih zemalja zabranjen je ulazak u Grčku. 

U Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji velik je broj zaraženih covidom-19. U Grčkoj su zaražene 2892 osobe, a preminule su 173.  

Drugi vladin izvor rekao je da zdravstveni stručnjaci raspravljaju o tome trebaju li se putnici prije posjeta Grčkoj testirati na koronavirus.

Vlada je objavila da planira obnoviti međunarodne letove za grčke otoke 1. srpnja, ali neće dopustiti ulazak državljana zemalja s velikom stopom zaraze sve do, zasad, 15. srpnja. 

Grčku je prošle godine posjetilo oko 33 milijuna turista, čime je ostvarila prihode od 19 milijardi eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara