Gredelj protiv Josipovića: Predsjednik je iznio "neviđenu teoriju o dosezima imuniteta"

Gredelj protiv Josipovića: Predsjednik je iznio "neviđenu teoriju o dosezima imuniteta"

Foto: Ante Čizmić / Cropix

ODVJETNIK Vladimir Gredelj pozvao je sve medije na sutrašnje ročište u slučaju koji vodi protiv predsjednika Ive Josipovića zato što ga je nazvao "jednom od većih štetočina u hrvatskom pravosuđu".

Gredelj je Josipovića tužio zbog "klevetničkih i neistinitih navoda" koje je o njemu rekao u medijima. Pozivom medijima želi postići "potpunu transparentnost i javnost suđenja", a "s obzirom na činjenicu da je Ivo Josipović putem svog opunomoćenika dostavio sudu odgovor na tužbu u kojem je iznio neviđenu "teoriju o dosezima imuniteta koji uživa u Republici Hrvatskoj".

"Josipović se želi izmigoljiti od svake odgovornosti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odvjetnik smatra da se zbog te teorije opravdano boji da Josipović, "nakon što ga je Ustavni sud u kaznenom postupku zaštitio pomoću 'teorije nove pravednosti', želi konačno 'izmigoljiti' od svake odgovornosti". "Uspjeh navedene 'operacije' omogućio bi institucionaliziranje prava predsjednika Hrvatske da vrijeđa koga god stigne bez straha od bilo kakve odgovornosti", piše u pozivu na ročište Gredelj.

Podsjeća kako se ni Franjo Tuđman, a ni Stjepan Mesić nikada tijekom svojih mandata nisu pozvali na imunitet u nekom parničnom postupku koji se protiv njih vodio, a u kojima su sudjelovali i jedan i drugi.

"Nova teorija imuniteta"

"Na koncu dodajem da sam spreman svakoj medijskoj kući dati na uvid i raspolaganje odgovor na tužbu tuženog Ive Josipovića u kojem je isti detaljno eksplicirao 'novu teoriju imuniteta' te iznio niz argumenata i opravdanja zašto me je, po njegovom mišljenju osnovano, nazvao 'jednom od većih štetočina u hrvatskom pravosuđu' koja je 'jedan od onih revolucionara koji su devedesetih najviše utjecali na slom hrvatskog pravosuđa, a danas se maskirao u velikog demokrata", zaključio je Gredelj.

Ročište se održava sutra na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u 12 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara