Grmoja: Nemamo problem s HDZ-om, samo s Karamarkom - i ne odustajemo

Grmoja: Nemamo problem s HDZ-om, samo s Karamarkom - i ne odustajemo

Foto: Hina

GLASNOGOVORNIK MOST-a Nikola Grmoja komentirao je krizu u Vladi, rekavši kako MOST ustraje na zahtjevu za opozivom Tomislava Karamarka. Također je rekao da rade sve kako bi Vlada opstala zbog situacije u kojoj se Hrvatska nalazi te da MOST nema problema s HDZ-om, već samo s Tomislavom Karamarkom.

"Mislim da smo jasno rekli svoj stav i pri tome ostajemo. Radit ćemo sve da ova Vlada opstane zbog situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Kakvi su odnosi u Vladi, to ne znam jer nisam dio Vlade", rekao je u HTV-ovoj emisiji Studio 4.

Grmoja je komentirao i pokušaje premijera Oreškovića da u vladajućoj koaliciji pomiri dvije stranke, no kaže kako MOST i HDZ nisu u sukobu.

"MOST ima problem s Karamarkom zbog afere koju smatramo opterećujućom i utegom za Vladu. Nemamo problem s HDZ-om kao strankom", rekao je Grmoja.

Osvrnuo se Grmoja i na aferu vezanu za PR agenciju koja vodi odnose s javnošću MOST-a, Grizli komunikacije, čiji je suvlasnik Thomas Bauer jučer optužio Karamarka i HDZ za krađu dokumenata u cilju diskreditiranja agencije i MOST-a te pritisak na MOST-ove zastupnike.

"Sa spornim ugovorom MOST nema veze"

"Agencija Grizli je s nama počela suradnju još u kampanji. Mi surađujemo, a sa spornim ugovorom MOST nema veze. Mi smo o njemu saznali nakon krađe. I samo da vas ispravim, ugovoru ne stoji da će agencija pokušati ostvariti kontakt samo s ministrima MOST-a nego i ravnateljem DUDI-ja koji je iz HDZ-a. Mi nemamo veze s tim. Ne želimo da bilo što opterećuje Most, niti oni to žele. Sporazumno ćemo raskinuti ugovor", rekao je Grmoja.

Grmoja je rekao da ne zna tko stoji iza krađe ugovora, ali je naglasio kako je to morala biti vrlo informirana osoba koja je znala da će dokumenti biti u automobilu.

"U ovoj vladi je sve transparentno. Dobro je da se spriječe koruptivne radnje koje su se događale zadnjih 20 godina. Ova nestabilnost u Vladi možda i nije loša, MOST je pokazao da je pravi korektiv. Ako je ovaj ugovor na bilo koji način sporan, mi tražimo da se to istraži. Koliko sam shvatio, ne radi se o tome da će se podići kaznena prijava jer je ona već podignuta nego će se u javnosti podignuti interes za slučaj. Za MOST ne može biti prihvatljivo da bilo tko utječe na naše ministre kod donošenja odluka, ali sastanke s ministrima može organizirati bilo tko", rekao je Grmoja te još jednom naglasio da se MOST ograđuje od cijele afere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara