Petrov čestitao USKOK-u, Grmoja poručio: Nadam se da je izvješće pravovaljano

Petrov čestitao USKOK-u, Grmoja poručio: Nadam se da je izvješće pravovaljano

FOTO: Hina

Nakon što je USKOK danas objavio kako Božo Petrov nije praćen, oglasio se i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja koji je je i iznio tvrdnje kako postoje indicije da se čelnika Mosta prati.

"Pozdravljam brzu reakciju USKOK-a i provedenu istragu koja je rezultirala izvještajem u kojem je navedeno da Božo Petrov nije bio praćen, niti su prema njemu primjenjivane bilo kakve mjere tajnog nadzora. Međutim, javnost je bila upoznata s činjenicom da sam samo ja ispitan. Ne znamo jesu li ispitani i drugi akteri, kao ni njihov broj. Ranije sam upozorio da, ako je akcija praćenja Petrova bila provedena u manjem krugu ljudi, bit će vrlo teško provesti istragu i dokazati praćenje. Smatram da je potrebno pričekati i izvješće Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Nadam se da je izvješće USKOK-a u potpunosti pravovaljano, kako se ne bi ponovio slučaj Slavka Linića, s obzirom na to da svjedočimo medijskim napisima o tome da je gospodin Linić ipak bio praćen usprkos ranije provedenoj istrazi koja je to demantirala", poručio je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, USKOK je danas u priopćenju objavio kako je izvidom utvrđeno da "prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa".

Most je objavu USKOK komentirao na Twitteru poručivši kako treba pričekati izvješće saborskog Odbora za  unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

"Čestitam im na rješenju", rekao je kratko Božo Petrov za Dnevnik.hr na upit da prokomentira rješenje USKOK-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara