Grmoja: Ušli smo u finiš kampanje, imamo uhićenja

Grmoja: Ušli smo u finiš kampanje, imamo uhićenja
Fotto: Patrik Macek/PIXSELL

POLITIČKI tajnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je danas na televiziji N1 gdje je komentirao današnja uhićenja. 

Kaže da se radi o predizbornoj strategiji Andreja Plenkovića kojom želi pokazati sebe kao predvodnika borbe protiv korupcije.

“Ušli smo u finiš kampanje, imamo uhićenja…”

Kaže da je afera bilo i prije pa se ništa nije događalo.

"Nakon što je vlada potvrdila glavnu državnu odvjetnicu te smo ušli u finiš kampanje, imamo uhićenja... Plenković će to lako prikazati kao da nema veze s tim, kao što se riješio Kujundžića i doveo Beroša, koji je postao heroj - drži se toga da naš narod ima kratko pamćenje", napomenuo je pa pozvao građane da ne nasjedaju na to.

Kaže i da je pritisaka oko vjetroelektrane bilo još dok su mostovci bili u vladi.

"Zbog tog projekta je svim građanima poskupila struja jer svi plaćamo naknadu za električnu energiju i investicije - za koje bih rekao da hrvatski građani nemaju velike koristi od njih - ništa za gradnju vjetroelektrana se ne proizvodi u Hrvatskoj", rekao je Grmoja i dodao: "Svi su radili na tome da dođe do realizacije tog projekta, da bi sad odjednom Plenković rekao da idemo u borbu protiv korupcije."

“Ovo je predizborni trik”

Za N1 je rekao i kako je ovo samo predizborni trik.

"Ovo nije najava borbe protiv korupcije, to je predizborni trik... Lako bi se moglo dogoditi da ne bude pravosudnog epiloga", istaknuo je.

"DORH nije poluga koja bi trebala biti, koja bi se borila protiv korupcije, DORH je politička poluga”, dodao je.

Osim toga, kaže da i SDP i HDZ rade protiv nacionalnih interesa.

"Energetika nije samo stvar tržišta. Nažalost, mi se prema tome nikad nismo znali postaviti na pravi način... SDP i HDZ su stranke koje sustavno rade protiv nacionalnih interesa", govori Grmoja.

O izborima

Komentirao je i nadolazeće izbore rekavši kako Most nije otišao previše desno.

"Važna mi je pravednost, jednakost, jednake prilike za sve, gospodarstvo... Uveli smo u politiku ljude koji imaju intelektualni kapacitet i s kojima neće biti lako polemizirati. Most je uveo ljude koji žive vrijednosti i svjesni su problema koje treba rješavati, a to su reforma pravosuđa, javne uprave, izbornog zakona...", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara