GSV: socijalni partneri bez suglasnosti oko ZOR-a

Socijalni partneri nisu uspjeli pronaći rješenja koja bi zadovoljila sva tri partnera ni nakon današnje rasprave o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR) na sjednici Gospodarskosocijalnog vijeća. L

Potpredsjednik Vlade Goran Granić kazao je nakon sastanka da socijalni partneri nisu bili u stanju naći rješenja zadovoljavajuća za sve tri strane, no kako očekuje da će izmjene ZOR-a biti predložene Vladi i Saboru.

Provedba samog zakona u sustava još je značajniji posao od njegova donošenja, istaknuo je Granić dodavši da je interes Vlade jačanje pozicija sva tri socijalna partnera.

Predsjednik GSV-a Davor Jurić istaknuo je da poslodavci i sindikati nemaju razloga za zadovoljstvo, ali ni za protivljenje izmjenama ZOR-a jer se očekuje da će se kompenzacijskim mjerama nadoknaditi dio radničkih prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni ravnatelj Hrvatske udruge poslodavaca Željko Ivančević zaključio je da nije ostvaren ni minimum zahtjeva koje su poslodavci tražili kao što su fleksibilizacija rada i veća konkurentnost.

Za svoje interese i jedni i drugi borit će se lobiranjem u Saboru, gdje bi se izmjene ZOR-a trebale naći u prvoj polovici lipnja, najavljeno je na konferenciji za novinare.

(Hina) mp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara