Gubitak zdravstvenih ustanova u Istri - 35,5 milijuna kuna

Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli raspravljali o financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova u Istri u prošloj godini ustvrdivši pritom kako njihov ukupni gubitak iznosi 35 i pol milijuna kuna, od čega je samo pulska Opća bolnica imala gubitak od gotovo 32 milijuna kuna, dok je negativno poslovala i većina ostalih zdravstvenih ustanova u Istri. L

Osim pulske Opće bolnice, na koju se odnosi najveći dio gubitaka, kako se danas čulo, negativno su poslovali i bolnica u Rovinju, domovi zdravlja u Poreču, Pazinu, Labinu i Umagu, te Zavod za javno zdravstvo. S druge strane, pozitivan financijski rezultat ostvarili su domovi zdravlja u Buzetu, Puli i Rovinju.

Osvrnuvši se na nezavidnu i zabrinjavajuću financijsku situaciju istarskog zdravstva, istarski podžupan Marin Brkarić županijskom je Poglavarstvu predložio da se gubitci pulske bolnice, ostvareni u zadnje dvije godine, saniraju iz proračuna, dok je istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo kako financijsku pomoć očekuje i od države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nastavku današnje sjednice pročelnik Odjela za poljoprivredu Milan Antolović predstavio je projekte koji će se financirati iz državnog Fonda za regionalni razvoj pa je tako istaknuo da će 2,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava podijeliti općine Lanišće, Gračišće, Barban, Tinjan, Cerovlje i Pićan i to uglavnom za uređenje cesta te izgradnju vodoopskrbne mreže. Po riječima pročelnika Milana Antolovića, 550 tisuća kuna kreditnih sredstava dobit će općina Karojba i to za postavljanje javne rasvjete, te općina Pićan za uređenje cesta.

Načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac izvijestio je članove Poglavarstva o stanju sigurnosti na području Istarske županije tijekom travnja i svibnja, ocijenivši ga povoljnim jer, kako je rekao, nisu zabilježeni događaji koji bi ugrozili sigurnost građana i imovine.

(Hina) xdspo yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara