Guverner Tanzanije želi stvoriti nacionalnu bazu oženjenih muškaraca

Guverner Tanzanije želi stvoriti nacionalnu bazu oženjenih muškaraca
Žene u Tanzaniji Foto: EPA

GUVERNER najvećeg grada u Tanzaniji objavio je plan za stvaranje i objavljivanje nacionalne baze oženjenih muškaraca, kako bi zaštitili žene od "sindroma slomljenog srca", javlja CNN.

Brojne pritužbe na muškarce

Regionalni povjerenik najvećeg grada u Tanzaniji, Dar es Salaama, Paul Makonda, rekao je da su primili velik broj pritužbi žena zbog nevjere i napuštanja i da je u planu stvaranje baze podataka koja treba pomoći u borbi protiv ovog problema. 

"Primam žalbe od žena kojima su muškarci obećali brak, ali nisu održali svoje obećanje. Znam žene koje plaćaju račune nakon razlaza", rekao je Makonda u rodnom Kiswahiliju.

Ako bude moguće, baza podataka će biti postavljena u svakoj regiji, u uredu regionalnog povjerenika, tako da svaki oženjeni muškarac bude registriran u bazi što će omogućiti ženama da provjere je li neka osoba uistinu slobodna. 

Situacija u Keniji

Makonda je objasnio da vlada trenutačno analizira situaciju u drugim zemljama južne Afrike, kako bi usporedila načine rješavana ovog problema. CNN je kontaktirao guvernera Paula Makondu za komentar, ali nije dobio odgovor. 

Prijedlog sličan Makondinoj bazi podataka pokrenut je i u susjednoj Keniji, u kolovozu, nakon što je tamošnji guverner obećao da će izložiti političare koji se upuštaju u izvanbračne afere.

Guverner Nairobija, glavnog grada Kenije, Mike Sonko je objavio dva telefonska broja na svojoj Facebook stranici i zamolio da mu se jave prevarene žene sa slikama i dokazima o nevjeri te je predložio i njihovo DNA testiranje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara