Gvozd: SDP na čelu vladajuće koalicije

SDP je jučer postigao koalicijski dogovor s HNSom, LSom i Nezavisnom listom Branka Jovičića o formiranju nove lokalne vlasti u općini Gvozd nakon prijevremenih izbora za Općinsko vijeće, održanih 14. prosinca, i imat će većinu od osam od ukupno 15 vijećnika, izjavila je danas na konferenciji za novinstvo predsjednica sisačkomoslavačkog Županijskog odbora SDPa Marina Lovrić.

U Općinskom vijeću Gvozda SDP ima četiri vijećnika, Nezavisna lista dva, te HNS i LS po jednog vijećnika. Na prijevremenim izborima najviše je mandata osvojio HDZ - pet, dok je SDSS osvojio dva mandata.

Po koalicijskom dogovoru, kako je rekla, načelnik općine bit će iz SDP-a, koji će za tu dužnost kandidirati predsjednika Općinskog odbora SDP-a Gvozda i nositelja liste SDP-a na prijevremenim općinskim izborima Vladu Gabrića, bivšeg zamjenika načelnika. Njemu i cijelom Poglavarstvu većina u bivšem Općinskom vijeću ljetos je izglasala nepovjerenje i razriješila ih dužnosti.

Zamjenik načelnika, prema tom koalicijskom dogovoru, bit će nositelj Nezavisne liste Branko Jovičić, predsjednica Općinskog vijeća bit će Danijela Dimić iz HNS-a, dok će član Općinskog poglavarstva biti Branko Barbir iz LS-a, izjavila je Lovrić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ će sa SDSS-om ostati u oporbi, rekla je Lovrić. Ocijenila je da je "SDP izvukao pouku iz prošlogodišnje krize općinske vlasti u Gvozdu, kada je smijenjena SDP-ova općinska vlast i kada su članovi dotadašnjeg SDP-a osnovali podružnicu HNS-a i ogranak LS-a u Gvozdu".

Rekla je da su u "Općinskoj organizaciji SDP-a Gvozda na izvanrednoj konvenciji obavili kadrovske promjene, izradili kvalitetan izborni program i ostvarili dobre izborne rezultate". "Pokazalo se da smo bili u pravu kada smo tvrdili da čelnici HNS-a i LS-a, koji su jesenas izašli iz SDP-a, neće koalirati s HDZ-om ili SDSS-om, nego sa SDP-om", istaknula je Lovrić. Dodala je da su "suradnju ponudili i SDSS-u, ali ih je on odbio, zbog čega SDP izražava žaljenje".

(Hina) malj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara