h. kostajnica- njemačka pomoć u obnovi dječjeg vrtića

Veleposlanik Njemačke u Hrvatskoj Gebhardt Weiss danas je na prigodnoj svečanosti u Hrvatskoj Kostajnici obilježio početak radova na obnovi krovišta Dječjeg vrtića "Krijesnica" u što su njemačko Veleposlanstvo, njemačka nevladina humanitarna udruga ASB i Europska komisija uložili 19 tisuća eura.

Krovište će biti obnovljeno za 10-ak dana.

Veleposlanik Weiss istaknuo je kako je jako radostan što može pomoći obnovu objekta koji služi kostajničkoj djeci. Istaknuo je da se nakon prvog posjeta Hrvatskoj Kostajnici zaljubio u taj grad na obali Une i podno brda Djed, te se osobnim zalaganjem trudi pripomoći obnovi u Domovinskom ratu porušenih objekata u tom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U znak zahvalnosti za potporu i pomoć, djeca su veleposlaniku Weissu darovala uramljene slike, dječje radove, dok je starija vrtićka skupina izvela kostimiranu predstavu "Snjeguljica", za koju su kostime izradile i scenografiju osmislile i postavile njihove majke i tete u vrtiću. Na velikom daru veleposlaniku Weissu zahvalila se i ravnateljica Dječjeg vrtića Danijela Pavičić.

Nakon svečanosti u Dječjem vrtiću, veleposlanik Weiss s članovima obitelji i osobljem Veleposlanstva proveo je cijeli dan u obilasku Hrvatske Kostajnice i druženju s mjesnim stanovništvom.

(Hina) malj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara