Hadžipašić: Atentat na Đinđića neće izazvati napetosti u BiH

PREMIJER Federacije BiH Ahmed Hadžipašić ocijenio je u četvrtak da atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića neće izazvati veće napetosti u BiH.

"Ubojstvo Đinđića, međutim, može biti signal reformski raspoloženim snagama iz svijeta da zbog sigurnosnih razloga uspore svoja ulaganja u regiju pa i u BiH", rekao je novinarima Hadžipašić u stanci zasjedanja vlade Federacije BiH u Mostaru.

Po Hadžipašićevim riječima, vlada Federacije BiH učinit će sve što je u njezinoj moći da u suradnji s obavještajnom službom i ministarstvom unutarnjih poslova zajamči sigurnost građana.

"Operativnim djelovanjem razotkrivat ćemo sve potencijalne zločince", kazao je Hadžipašić.

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici odlučila da će glavna programska opredjeljenja federalne vlade tijekom ove godine biti provedba ustavnih promjena o konstitutivnosti sva tri naroda na cjelokupnom području BiH te omogućavanja veće zaposlenosti, priopćeno je iz Vladina Ureda za informiranje.

Ranije je službeno priopćeno kako je nezaposlenost na području Federacije BiH oko 40 posto, a u Republici Srpskoj i veća od 40 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara