"Hairspray" predvodi nominacije za kazališne nagrade Tony

"HAIRSPRAY", kičasti remake mjuzikla Johna Watersa iz 1988., plesna predstava zasnovana na pjesmama Billyja Joela te Fellinijem inspiriran mjuzikl s Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi, skupili su najviše nominacija za američke kazališne nagrade Tony početkom tjedna.

"Hairspray" ima 13 nominacija. Vesela, bezbrižna predstava o snovima tinejdžera 1962. u Baltimoreu, natječe se za 57. nagradu Tony.

"Movin Out" s Joelovom glazbom, u režiji Twyle Tharp, ima 10 nominacija, a "Nine The Musical", inspiriran Fellinijevim filmom iz 1963. "8 1/2", osam nominacija.

Dramska predstava s najviše nominacija je "Long Days Journey Into Night" s njih sedam, po jednom za svaku od četiri glavne uloge u četverosatnoj izvedbi - za Vanessu Redgrave, Briana Dennehyja, Philipa Seymoura Hoffmana i Roberta Seana Leonarda.

"Take Me Out", predstava o baseball zvijezdi koja otkriva da je homoseksualac, nominirana je za najbolju predstavu, uz "Enchanted April", "Say Goodnight Gracie" i "Vincent in Brixton".

Osim "Long Days Journey", u kategoriji za najbolju novu postavu predstave su "A Day in the Death of Joe Egg", "Dinner at Eight" i "Frankie and Johnny in the Clair de Lune".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za najbolji mjuzikl, uz "Hairspray" su nominirani i "Movin Out", "Amour" i dječji "A Year with Frog and Toad".

Na sjajnoj listi za najbolju novu postavu mjuzikla nalaze se "Nine", "Gypsy", "La Boheme" i "Man of La Mancha".

"Ove godine imamo vrlo zanimljive utrke", kaže direktor Udruge američkih kazališta i producenata Jed Bernstein.

"Za najboljeg glumca u mjuziklu natječu se Antonio Banderas i Harvey Fierstein, a za najbolju glumicu Bernadette Peters i Marissa Jaret Winokur".

"La Boheme", raskošna postava Puccinijeve opere u režiji Baza Luhrmanna, dobila je šest nominacija.

Nagrade Tony bit će dodijeljene 8. lipnja na svečanosti u Radio City Music Hallu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara