HAKOM: U Hrvatskoj lani 1,1 milijun korisnika interneta

HAKOM: U Hrvatskoj lani 1,1 milijun korisnika interneta
Foto: Pixsell/Borna Filić
 
OPERATORI na hrvatskom tržištu elektroničkih komunikacija u 2017. godini nastavili su investirati u infrastrukturu, napredne tehnologije i inovativne usluge, pri čemu su uložili oko 2,6 milijardi kuna, što je 4 posto više nego u 2016. godini, priopćila je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM).
 
U pokretnoj mreži, zbog izostanka sezonskog efekta u odnosu na prethodno tromjesečje, četvrto tromjesečje 2017. obilježili su pad broja korisnika i prometa. Usporedno, zbog porasta korištenja komunikacijskih servisa kao što su Viber, WhatsApp, Skype i drugih, kontinuirano pada i broj poslanih SMS i MMS poruka i to oko 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kažu u HAKOM-u.
 
U strukturi korisnika pokretne mreže na kraju 2017. prevladavali su korisnici s pretplatničkim odnosom, što je, kako se ocjenjuje, rezultat ponude raznih tarifnih paketa s atraktivnim ponudama uređaja/tableta i porasta popularnosti pametnih telefona.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U Hrvatskoj milijun i 95 tisuća priključaka internetu 
 
Na kraju 2017. godine u Hrvatskoj je, prema HAKOM-ovim podacima, bilo milijun i 95 tisuća priključaka širokopojasnog pristupa internetu u nepokretnoj mreži, što je 5 posto više u odnosu na 2016. Povećan je i broj širokopojasnih priključaka velikih brzina koji čini oko 24 posto ukupnog broja širokopojasnih priključaka u nepokretnoj mreži.
 
Putem pokretne mreže internetu pristupa oko 82 posto stanovnika Hrvatske, pokazuju HAKOM-ovi podaci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara