Halo rat u Dubrovniku, T-HT nelegalno isključio Optimu

U DUBROVNIKU se dogodio incident kada su djelatnici T HT-a nenajavljenim i samovoljnim radovima na pristupnoj mreži u Dubrovniku, bez obavijesti i ovlaštenja, isključili telekomunikacijski kabel putem kojeg su bili spojeni korisnici Optima Telekoma. Prekid je trajao od 10 do 17 sati, a kako procijenju u Optimi presijecanjem kabela od strane T-HT-a nanesena im je velika materijalna šteta. Štoviše, u Optimi grešku djelatnika T-HT-a spremni su okarakterizirati kao direktan atak na slobodno tržište telekomunikacija.  

Kako je počeo rat na mom telefonu

"Bez obzira na neprofesionalnost i monopolističko ponašanje, uvjereni smo da se liberalizacija telekom tržišta ne može zaustaviti, koliko god se to T-HT-u sviđalo ili ne, a Vladu, Ministarstvo i Hrvatsku agenciju za telekomunikacije pozivamo da nastave u namjeri potpune demonopolizacije telekomunikacija”, stoji u priopćenju Optime telekoma o ovom događaju koje potpisuje glasnogovornik Hrvoje Lovrić. 

Incident se dogodio kada su djelatnici T-Com-a počeli raditi na prebacivanju dijela kapaciteta s lokacije “Dubrovnik 1” na novu lokaciju “Dubrovnik Gorica”, a na kabelu su osim T-HT-a direktno bili spojeni korisnici Optime. T-HT je rečene radove izveo bez prethodne obavijesti o namjeri, o početku radova kao i njihovu trajanju. Na taj način prekršena je odredba članka 12. Standardne ponude za uslugu pristupa izdvojenoj lokalnoj petlji prema kojoj je T-HT obvezan, najmanje šest mjeseci unaprijed, obavijestiti Optimu o radovima te dobiti suglasnost od strane Optime za planirane radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljuska svim sudionicima na tržištu

Djelatnici T-HT-a ubrzo su priznali svoju grešku, te o tome uputili dopis Optimi, no čini se da to nije dovoljno, budući su u Optimi njihovo priopćenje doživjeli kao pljusku svim korisnicima. "Iz T-HT-a smo dobili i službenu potvrdu iz čega je jasno da je prekid nastao zbog njihove interne neorganiziranosti. Takvim priznanjem zapravo pokazuju aljkavost i neorganiziranost svog sustava, čime krše i omalovažavaju pravila i propise Hrvatske agencije za telekomunikacije. Ovakvim grubim kršenjem zakonskih akata kojima je definirana liberalizacija telekomunikacijskog tržišta nastoji se još jedanput lupiti pljuska svim sudionicima na tržištu", rezolutan je bio glasnogovornik Optime Lovrić.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara