Hanžekoviću ugroženi prihodi, pa trola o skupljim ovrhama

Hanžekoviću ugroženi prihodi, pa trola o skupljim ovrhama

Screenshot: HRT

GOSTUJUĆI kod Aleksandra Stankovića u emisiji "Nedjeljom u dva", odvjetnik Marijan Hanžeković žestoko je napao Mostov prijedlog prema kojemu bi sam HRT sam naplaćivao dugove za televizijsku pristojbu. Time bi postupak za građane trebao biti jeftiniji, ali bi Hanžekovićev ured izgubio unosan posao, pa je gledateljima jučer plasirao tezu prema kojemu će cijela stvar biti zapravo skuplja.
 
"Ako HRT proba sam raditi ovrhe najmanje 200 ljudi mora zaposliti, to ga košta najmanje 40 milijuna kuna i još mora odvjetnike angažirati po cijeloj Hrvatskoj", rekao je Hanžeković.
 
No, Mostov prijedlog predviđa uklanjanje javnih bilježnika i odvjetnika iz procesa ovrhe, o čemu je nedavno, na HRT-ovoj emisiji "Otvoreno", govorio ministar pravosuđa Ante Šprlje.
 
Most traži ovrhe bez javnih bilježnika i odvjetnika
 
Ideja je da HRT dobije ovlasti kako bi sam mogao izdavati rješenje o ovrhama, bez javnih bilježnika i odvjetnika, što još treba potvrditi Sabor.
 
"Razvijamo koncept za pružatelje javnih usluga prema kojima će biti prisljeni sami  provoditi ovrhe, ti prijedlozi nisu komplicirani oni su vrlo jednostavni, rade se po jednostavnim obrascima i mogu se raditi masovno. Nema potrebe da se građani opterećuju troškovima javnih bilježnika i odvjetnika," kazao je Šprlje gostujući nedavno u emsiji Otvoreno.
 
U svakom slučaju, uspije li Most doista provesti svoj prijedlog, jasno je da Hanžekovićeva matematika ne štima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara