Harazi niječe vezu između Hezbollaha i Al´Qaide

IRANSKI ministar vanjskih poslova Kamal Harazi koji se u ponedjeljak nalazi u posjetu Libanonu opovrgao je izraelske tvrdnje da je proiranski Hezbollah povezan s AlQaidom, terorističkom mrežom Osame bin Ladena.

´Nema zajedničkih odrednica između Hezbollaha i Al´Qaide, ni na političkoj ni na ideološkoj razini´, rekao je Kharazi nakon razgovora s libanonskim ministrom vanjskih poslova Mahmoudom Hammoudom.

Na pitanje da li njegova zemlja podupire napade Hezbollaha na Farme Shebaa koje je okupirao Izrael, Harazi je kazao: ´Libanonski narod i Hezbollah imaju pravo vršiti vojne operacije protiv Izraela sve dok je dio Libanona još uvijek okupiran´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očitujući se o stanju oko Iraka, visoki iranski dužnosnik je ocijenio da ´kriza s kojom je regija suočena zbog pitanja Iraka stavlja palestinsku krizu u drugi plan, te se tako stvaraju uvjeti za američku hegemoniju u cijeloj regiji´.

Harazi će se tijekom jednodnevnog službenog posjeta također sastati s predsjednikom Emileom Lahoudom, predsjednikom parlamenta Nabihom Berrijem i premijerom Rafikom Haririjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara