Haririjev pogreb bit će održan u džamiji u Bejrutu

Bivši libanonski premijer Rafik Hariri, ubijen u bombaškom atentatu, bit će pokopan u srijedu u dijelu Bejruta koji je obnovio kad je stupio na dužnost 1992., a pogreb će se održati u podne u džamiji Mohammeda alAmina, koja se još gradi.

"To je njegova džamija i on je želio biti tamo pokopan... Džamija još nije dovršena, ali on i njegovi tjelohranitelji bit će pokopani tamo", izjavio je jedan njegov rođak, koji nije želio biti imenovan.

Hariri je s još 14 ljudi poginuo u ponedjeljak u terorističkom napadu koji je izazvao gnjev diljem svijeta, koji je odlučio poslati svoje predstavnike na njegov posljednji ispraćaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogrebu bi tako, prema najavama, trebali nazočiti glavni tajnik Arapske lige Amr Musa, pomoćnik američkog državnog tajnika zadužen za Bliski istok William Burns, egipatski premijer Ahmed Nazif, posebni izaslanik EU za Bliski istok Marc Otte, španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos, marokanski premijer Driss Jettou i mnogi drugi uglednici, a još je otvorena mogućnost dolaska bliskog Haririjevog prijatelja, francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca.

(Hina) xdam ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara