Hasanbegović: Plenković nije kao faraon, nego Kleopatra

Hasanbegović: Plenković nije kao faraon, nego Kleopatra
Screenshot: RTL

MILAN Bandić doživio je veliki poraz u Gradskoj skupštini. Višednevna drama oko Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba rasplela se tako da su zastupnici gradonačelnikove stranke prvo redom odbacili sve HDZ-ove amandmane, da bi se onda HDZ-ovi zastupnici okrenuli protiv Bandića i pridružili oporbi.

Sve to sinoć u RTL Direktu komentirao je Zlatko Hasanbegović, zastupnik u Gradskoj skupštini.

"Početak kraja Milana Bandića traje već 20 godina. Ne treba se baviti proroštvom, njime će se baviti građani na izborima. Naravno, on je politički ranjen, a ovaj događaj treba demistificirati i reći što se dogodilo. Ovdje nema pobjede građana ni struke, ovdje se radi o epizodi kupovanja vremena jedne političke sapunice koja traje dva desetljeća, a Plenković ju je prenio u Sabor, uključujući i Bandića. To je jedna trgovačka koalicija. Što će se sad dogoditi? Ništa se neće dogoditi, kupilo se tri mjeseca, projekt se nastavlja i GUP će se naći na dnevnom redu. Da Bandića nije vodio ego, GUP je mogao imati već danas", kazao je Hasanbegović.

Plenkovića usporedio s Kleopatrom

Otkrio je zašto se protivio GUP-u.

"I zbog sadržajnih i političkih razloga bio sam protiv. Jer, sve odluke u predstavničkom tijelu su i političke. A GUP je preozbiljan dokument da se ne bi donosio temeljem struke, ali donosi se političkom odlukom. Bandić se doveo u situaciju, u političkom smislu, da predloži GUP koji bi sastavilo društvo arhitekata, opet bi imao identične oponente. Jer, postoji elementarno nepovjerenje prema svakom njegovom potezu. Ovo je samo rezultat činjenice da su građani Zagreba zatočenici unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Oni koji ne da su postali, već su najmanje deset godina satelit Bandiću, a misli se na zagrebački HDZ koji u Zagrebu ne postoji kao politička stranka, ne mogu riskirati i glasati za GUP. Učinit će to za tri mjeseca. I treba znati, Plenković je kum ovog položaja HDZ-a", rekao je.

Što se ocjene o Plenkoviću kao faraonu tiče, jasan je.

"On mi djeluje kao Kleopatra koja je označila kraj egipatske države, a tko je Oktavijan koji će presuditi HDZ-u, to ćemo tek vidjeti", zaključio je Hasanbegović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara