Hasanbegović se ne želi odreći notornog HSP AS-a: Trebaju nam, pokrivaju nama bliske birače

Hasanbegović se ne želi odreći notornog HSP AS-a: Trebaju nam, pokrivaju nama bliske birače

Foto: Hina

MINISTAR kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović rekao je u Dubrovniku kako je veliki zagovornik dugoročne suradnje s Mostom te kako HDZ u koaliciji treba zadržati HSP dr. Ante Starčević, pri čemu ne smije dopustiti medijima da mu kreiraju stranačku politiku.
 
Odgovarajući na novinarske upite o tome je li moguća koalicija HDZ-a i Mosta, Hasanbegović je odgovorio kako je zagovornik takvog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Koalicija je moguća, ona je strateška i ona je jedina moguća. Svi znaju da sam kao ministar surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik koalicije HDZ-a i Mosta, ne kao privremenog rješenja, već kao dugoročnog strateškog političkog partnerstva za buduće godine", istaknuo je.

Upitan treba li HDZ u koaliciji zadržati HSP AS te smatra li da je ta stranka donijela više štete ili koristi HDZ-u, Hasanbegović je ustvrdio kako ne vidi razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om.

"Nema razloga da HSP AS ne bude uz HDZ. Riječ je o stranci koja je odano surađivala u Domoljubnoj koaliciji i ne vidim razloga, posebice zbog te jedne pravaške dimenzije da HSP AS ne ostane u jednoj vrsti političkog saveza s HDZ-om. Na koji način i u kojim izbornim jedinicama, to tek treba dogovoriti. Ta stranka je donijela korist HDZ-u, ona pokriva nama blisko biračko tijelo i HDZ se u svojoj politici mora usmjeravati prema svojim biračima i ne dopustiti da politiku stranke kreiraju bilo mediji, bilo politički lobiji koji na nijedan način nisu povezani s HDZ-om", poručio je.

Podsjetimo, HSP AS je pravaška stranka koju je u petak napustilo 1300 članova, a čija su glavna lica Ivan Tepeš i notorni Pero Ćorić, koji je prije nekoliko dana rekao kako je kraljnji cilj te stranke da u Hrvatskom saboru stoji križ od tri metra te da Hrvatska ne bude sekularna država.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara