Hatami traži izručenje Mudžahedina naroda

IRANSKI predsjednik Mohamad Hatami je u srijedu zatražio izručenje Mudžahedina naroda koji su uhićeni jučer u Parizu dodavši da očekuje od SAD-a da se ugledaju na Francusku.

"U mjeri u kojoj Islamska Republika žrtva djelovanja tih ljudi, njezin zahtjev da im se sudi tamo gdje su počinili zločine ili barem najveći dio svojih zločina, sasvim je prirodan", rekao je iranski predsjednik.

"Francuska poštuje svoje obveze kao članica EU-a koja je tu skupinu proglasila terorističkom, a to i očekujemo od nje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, dodao je iranski predsjednik, "ako se želimo boriti protiv terorizma, ta borba treba biti globalna".

"Očekujemo istu stvar i od SAD-a koje su također tu skupinu proglasile terorističkom. Na žalost, stajalište SAD prema toj skupini je sumnjivo i vjerujemo da bi oni, unatoč svojim tvrdnjama, to mogli iskoristiti protiv nas", dodao je iranski predsjednik.

Iranka koja se danas tijekom dana zapalila u Parizu u znak prosvjeda protiv jučerašnjeg uhićenja Mudžahedina naroda podlijegla je ozljedama. Marzieh Babbkhani (40) zapalila se u srijedu dok je stotinu Iranaca prosvjedovalo ispred zgrade ministarstva unutarnjih poslova. Druga demonstrantica koja se također zapalila još je uvijek hospitalizirana.

Još se jedna osoba žrtvovala, ovaj put ispred zgrade gdje se nalaze uredi francuske obavještajne službe, u znak prosvjeda protiv uhićenja članova Mudžahedina naroda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara