HČSP ne želi Gay pride u Splitu: To je nasilje perverzije nad normalnim ljudima

Foto: HR Foto (Duje Bonačić)

SPLIT bi uskoro trebao dobiti svoj Gay pride. Manifestaciju organizira Udruga Domine, ista ona koju je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Splita prozvao HČSP-ovac Luka Podrug. "Nisu bile jedine, ja sam se bunio na netransparentnost potrošnje sredstava koje izdvajamo za potrebe raznih udruga", pojasnio je Podrug još jednom svoju tezu.

Mahanje transparentom

O najavljenom Gay prideu nema dobro mišljenje. "Apsolutno sam protiv te parade, uvjeren sam da neće dobiti dozvolu grada. To je demonstracija nasilja manjinske skupine prema većini normalnih građana. Nije to nikakvo promicanje demokracije i ljudskih sloboda, jer ćemo uskoro mi, normalni, doći u situaciju da tražimo dozvolu za našu paradu. Namjerno karikiram. Da se razumijemo, nemam ništa protiv nečije seksualne orijentacije, to je legitimno pravo, ali i stvar intime, privatnosti. Ne mogu shvatiti da netko radi svoje spolne orijentacije ide na ulicu mahati transparentom: "Ponosan sam što sam perverzan". I takve stvari smo viđali. I zato sam protiv gay-pridea, to je nasilje perverzije", drži Podrug.

Šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović o najavi Gay pridea u Splitu ne zna ništa, ali kaže da mu to nimalo ne smeta. "Pa neka šetaju", bio je sažet Marasović.

U Gradu zasad nema reakcije. Poznavajući tradicionalnu nesklonost vladajuće garniture prema nekonvencionalnom teško je očekivati da će Pride uistinu postati realnost u Splitu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara