HČSP protiv turbo folk zvijezda u Spaladium areni: To je srpsko-četnička agresija, zabranite je!

HČSP protiv turbo folk zvijezda u Spaladium areni: To je srpsko-četnička agresija, zabranite je!

Foto: FAH

SPLITSKI HČSP traži od gradonačelnika Ive Baldasara da zabrani "srpski dernek u našem gradu", tj. nastup prvaka turbo folk scene iz Srbije.

"Najavljeni su Seka Aleksić, Ana Nikolić, Goga Sekulić, Indira Radić, Milica Todorović, Aca Lukas. Sve bi to bilo u redi da se ne radi o srpskim pjevačima i pjevačicama koji "Ringišpilom" žele napraviti pravi srpski dernek. Grad Split mnogo je dao u Domovinskom ratu, a danas je suočen s projektima kao što je "tko nas bre zavadi". Split zasigurno ne zaslužuje ovakav tretman jer su mnoge stvari u novijoj povijesti krenule iz Splita. Te pjevačke zvijezde predstavljaju srpsko-četničku agresiju na Republiku Hrvatsku u kojoj su pod kokardom i zvijezdom petokrakom ubijani naši branitelji i civili, pljačkani i uništavani gradovi i sela te ne smiju biti dobrodošli u našoj domovini, posebno u našem gradu", drže u HČSP-u.

"Thompsona zabranjuju, a ovo može?!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitaju se kakva se poruka sa ovim šalje, a upozorili su da je i upitna sigurnost. Ne bi htjeli ništa zazivati, ali... 

"Dok se hrvatskom domoljubu Marku Perkoviću Thompsonu zabranjuje održavanje koncerata kojima širi ljubav prema Bogu, obitelji i domovini, s druge strane dovodimo one koji šire mržnju i netrpeljivost te zbog čijih je sunarodnjaka hrvatski narod itekako propatio. Ovaj događaj može imati i ozbiljne sigurnosne posljedice, ali ne bi smo željeli ništa prizivati. Pozivamo gradonačelnika da otkaže ustupanje Spaladium arene za ovaj, najblaže rečeno, antihrvatski događaj. S obzirom da gradonačelnik prezentira po kvalitetnoj suradnji s braniteljima i prihvaćanju njihovih sugestija, prijedloga i ideja, vjerujemo da će u ovom slučaju postupiti u interesu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Ovo je prilika da pokaže kako ne koristi branitelje isključivo u skupljanju političkih poena, već i da osjeća ono što govori i radi. HČSP se protivi održavanju ovakvog srpsko-četničkog derneka kojim se žele omalovažiti i relativizirati sve one vrijednosti na kojima je stvorena hrvatska država", potpisuje Mario Popović, za HČSP Splitsko-dalmatinske županije. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara