HDSSB: najavljeno osnivanje đakovačkog ogranka, Glavaš o konzorciju

Na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) za četvrtak je najavljena osnivačka skupština ogranka te udruge za Đakovo.

O osnivanju ogranka HDSSB-a za Đakovo govorio je tajnik te udruge Ivan Drmić, kazavši kako ona u Đakovštini ima oko 600 članova.

Predsjednik Udruge Branimir Glavaš ponovio je da je udruga otvorena za sve građane i političke opcije te da želi postati "rasadnikom kadrova i ljudi različitih političkih profila i programa".

Na novinarski upit da prokomentira medijske napise o navodnom "jučerašnjem (polu)tajnu osnutku konzorcija koji bi se natjecao za radove na cestovnom koridoru 5C, iz kojeg su isključene pojedine osječke tvrtke, poput Cestinga i Gradnje", to je nazvao "političkom bahatošću i drskošću te politikantskim igrama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za taj čin, s kojim se, po Glavaševim riječima, zaobilaze gospodarske tvrtke s tisućama radnika, optužio je Vladimira Šeksa.

"Znao sam da su pojedinci politički nepodobni, ali ne i gospodarski subjekti. Toga nije bilo ni vrijeme najmračnijeg komunizma! Nedopustivo je to miješanje politike u podjelu gospodarskog kolača vezanog uz najveći projekt koji je Slavonija dugo čekala", rekao je Glavaš, ponovivši da iza svega stoji Šeks.

"Ne može biti politički nepodobnih gospodarskih subjekata koji će biti kažnajvani. Još nam samo treba da nakon svega posao preuzmu strane tvrtke, čime bi netko dobrom provizijom omastio brk", kazao je, uz ostalo, Glavaš.

(Hina) xszup ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara