HDSSB-ovci bojkotirali sjednicu osječkog Gradskog vijeća

HDSSB-ovci bojkotirali sjednicu osječkog Gradskog vijeća

SJEDNICU osječkoga Gradskog vijeća koju su sazvali pristaše HSP-a bojkotirali su HDSSB-ovci, tvrdeći da sjednica nije sazvana legalno. Sjednica je na kraju održana od strane HDZ-a i HSP-a, a izjave koje su davane za vrijeme sjednice, popraćene konstantnim izlascima i ulascima vijećnika iz dvorane, sugeriraju da je opće stajalište tamošnjih političara da iza svega što se na osječkoj političkoj sceni događa stoji Branimir Glavaš, prenosi HTV.

Osječki je Gradski odbor HDZ-a, zajedno s Osječko-baranjskim Županijskim odborom jučer izvijestio kako se "HDZ zauzima za nove izbore u Osijeku", no kako neće poduprijeti zahtjev HDSSB-a i još nekih oporbenih stranaka za opozivom osječkog gradonačelnika Ante Đapića.

Iz HDZ-a smatraju kako su novi lokalni izbori "jedino kvalitetno rješenje krize aktualne koalicijske gradske vlasti HDSSB-a i HSP-a", te kako je "njezin raspad bio samo pitanje dana". Navode i kako je pitanje izgradnje sportske dvorane "Gradski vrt" bilo samo "dobar povod za razvrgavanje braka sklopljenog iz interesa", te kako je upravo to i razlog traženja Đapićevog opoziva.

Podsjećamo, Gradnja dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo u Osijeku narušila je odnose između osječkih koalicijskih partnera. Naime, nakon što predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić ni na trećoj sjednici Gradskog odbora nije dobio uvid u traženu dokumentaciju o izgradnji dvorane, istu je sjednicu, održanu prije nekoliko dana, napustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đapić, koji kaže da je projekt izgradnje Gradskog vrta "vrjedniji i od koalicije s Glavaševim HDSSB-om", izjavio je tada kako smatra da je namjera HDSSB-a bila zaoštriti odnose "iz razloga koji su samo njima poznati".

Do zaoštravanja odnosa između vladajućih stranaka u Osijeku posljednji je put došlo prošle godine, kada je bilo problema vezano za usuglašavanje proračuna Grada Osijeka za 2007. godinu.

Novi izbori za gradsku vlast u Osijeku bi se prema mišljenju HDZ-a trebali održati istovremeno kad i parlamentarni, kako ne bi bilo "duplih troškova".

Foto: Index, Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara