HDZ 1990: Čović potpalio fitilj u Stocu

REAGIRAJUĆI na prije nekoliko dana izvršeni vandalski čin nad velikim kamenim križem i postajama Križnog puta na stolačkoj tvrđavi, poznatoj kao Križevac, priopćenjem se oglasio HDZ 1990. Stolac optužujući predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

"Opće je poznato da je ovo samo jedan u nizu napada na hrvatska znamenja u našem gradu. Mišljenja smo kako je ovaj posljednji sramotni čin izravna posljedica nedavnog posjeta predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SDA Sulejmana Tihića našem gradu", prenosi priopćenje Pincom.info.

Navodi se kako je prilikom posjeta Čović naglasio "kako hrvatski nazivi ulica, zastava hrvatskog naroda i križevi na brdu Križevac unose razdor u međunacionalne odnose stanovnika stolačke općine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ 1990. Stolac optužuje Čovića da je njegova izjava poslužila kao "fitilj kojim su potpaljeni novi gnusni pokušaji da se iole normalizirani međunacionalni odnosi u Stocu dovedu do nove točke usijanja".

"Očito navedenoj gospodi smeta to što je Stolac neko vrijeme prestao biti grad slučaj i neiscrpni izvor stjecanja političkih bodova. Pozivamo sve dobronamjerne stanovnike stolačke općine da prepoznaju pozadinu tog vandalskog čina i svojim ponašanjem dokažu kako je to bilo isplanirani pokušaj šačice očajnika kojima baš ništa nije sveto, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadali", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara