HDZ 1990: Čović potpalio fitilj u Stocu

REAGIRAJUĆI na prije nekoliko dana izvršeni vandalski čin nad velikim kamenim križem i postajama Križnog puta na stolačkoj tvrđavi, poznatoj kao Križevac, priopćenjem se oglasio HDZ 1990. Stolac optužujući predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

"Opće je poznato da je ovo samo jedan u nizu napada na hrvatska znamenja u našem gradu. Mišljenja smo kako je ovaj posljednji sramotni čin izravna posljedica nedavnog posjeta predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SDA Sulejmana Tihića našem gradu", prenosi priopćenje Pincom.info.

Navodi se kako je prilikom posjeta Čović naglasio "kako hrvatski nazivi ulica, zastava hrvatskog naroda i križevi na brdu Križevac unose razdor u međunacionalne odnose stanovnika stolačke općine".

HDZ 1990. Stolac optužuje Čovića da je njegova izjava poslužila kao "fitilj kojim su potpaljeni novi gnusni pokušaji da se iole normalizirani međunacionalni odnosi u Stocu dovedu do nove točke usijanja".

"Očito navedenoj gospodi smeta to što je Stolac neko vrijeme prestao biti grad slučaj i neiscrpni izvor stjecanja političkih bodova. Pozivamo sve dobronamjerne stanovnike stolačke općine da prepoznaju pozadinu tog vandalskog čina i svojim ponašanjem dokažu kako je to bilo isplanirani pokušaj šačice očajnika kojima baš ništa nije sveto, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadali", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara