"HDZ kadrovira kao u negdašnjim partijskim komitetima"

SABORSKI zastupnik HNS-a Nikola Vuljanić i predsjednik karlovačkog SDP-a Dario Janković ustvrdili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Karlovcu da "HDZ kadrovira po političkim manirima negdašnjih partijskih komiteta".

Govoreći o nedavnu izboru Savjeta Hrvatske narodne banke i Upravnog vijeća Hine, Vuljanić je, uz ostalo, ustvrdio kako to dokazuje da "HDZ ne vlada samo u Karlovcu nasilnički nego na svim razinama uspostavlja vlast kao negdašnji partijski komiteti, a to jest političko nasilje", rekao je.

Janković je upozorio na slučaj OŠ "Dragojle Jarnević", kako je rekao, jedine škole u Hrvatskoj u kojoj još nije izabran školski odbor, već njegovu ulogu obavlja Povjerenstvo, te je ovih dana raspisalo i natječaj za izbor novog ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njihovu mišljenju HDZ (Gradsko vijeće) ne imenuju svoja dva člana školskog odbora zbog ocjene da ne će moći utjecati na pet do sada imenovanih članova, u prvom redu pri izboru ravnatelja škole koji bi bio po mjeri i volji HDZ-a.

"Vratili smo se na podobne, a ne sposobne, a kadrovira se od dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, do medijskih kuća i to nije dobro", rekao je, uz ostalo, Janković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara