HDZ najoštrije osuđuje jučerašnji istup predsjednika sinjske HVIDR-e

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) odlučno odbacuje svaki radikalizam i ekstremizam i najoštrije osuđuje jučerašnji istup predsjednika sinjske HVIDR-e Dražena Pavlovića.

Pavlović je, rekavši da govori u ime sinjske HVIDR-e i sinjskih udruga iz Domovinskog rata, na konferenciji za novinare izjavio da ima "poruku cetinskog kraja za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale - da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer to je jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili".

Govor mržnje u suprotnosti je s temeljnim demokratskim načelima i nedopustiv je bez obzira na to tko ga izriče, ističe se u današnjem priopćenju HDZ-a.

HDZ je već u ponedjeljak pozvao na mir i dostojanstvo jer se demokracija i istina mogu i smiju zrcaliti isključivo kroz institucije pravne države. HDZ će i nadalje ustrajati, kao što je to i dosad činio, na obrani digniteta Domovinskog rata jer je on u samim temeljima suverene hrvatske države, stoji u priopćenju koje je potpisalo Tajništvo stranke.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara