HDZ općine Barilović traži raspuštanje Općinskog vijeća i raspisivanje izbora

HDZ općine Barilović smatra da su stečeni svi uvjeti da Ministarstvo predloži Vladi raspuštanje predstavničkog tijela i imenovanje povjerenika te da se raspišu izvanredni izbori za Općinsko vijeće, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Karlovcu.

HDZ općine Barilović tvrdi da se odluka Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, kojom je jučer odbijen njihov zahtjev (od 16. srpnja 2003.) o raspuštanju Općinskog vijeća "zbog nezakonitog rada i neodržavanja sjednice dulje od 90 dana", temelji na krivotvorenom zapisniku sa sjednice koja se 13. lipnja pokušala održati. No, to koalicijskoj vlasti (HSS s tri mandata, SDP i HSP sa po jednim te dva nezavisna mandata) nije uspjelo, jer nije prihvaćen dnevni red.

Oporbeni vijećnici iz redova HDZ-a (četiri od 12 mandata uz jednog vijećnika HSLS-a) ustvrdili su na tiskovnoj konferenciji da je posljednja sjednica, prije njihove predstavke Ministarstvu, održana 15. travnja. Sjednice 13. lipnja i 6. kolovoza nisu održane, tvrde u HDZ-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demantirali su i tiskovnu konferenciju kojom se koalicijska vlast općine Barilović, prošlog četvrtka obratila medijima s navodima o nezakonitom i nenamjenskom trošenju proračunskih sredstava. U tom kontekstu govorili su o malverzacijama HDZ-ova načelnika Zvonka Spudića iz razdoblja prije 2001. u vezi s kojima su podignute dvije kaznene prijave.

Sam Spudić danas je rekao kako "vjeruje u pravni sustav Hrvatske te da će ga istina osloboditi svake krivnje", a za one koji ga javno prozivaju za malverzacije kaže da su i u prošlom mandatu obnašali vlast te čak bili u povjerenstvu za dodjelu pojedinih poslova.

Na tiskovnoj je konferenciji novinarima predočena i kopija pravomoćne presude Općinskog suda u Karlovcu protiv nezavisnog vijećnika Milana Dobrinića koji je osuđen na četiri mjeseca zatvora uvjetno na dvije godine. Iako će kazna isteći tek 14. rujna, on je u međuvremenu na prijedlog Općinskog vijeća Barilovića imenovan na sjednici županijske Skupštine za suca porotnika, pa se u HDZ-u pitaju kako je "pribavio neophodnu potvrdu o nekažnjavanju" potrebnom za to imenovanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara