HDZ oštro osuđuje vandalski čin na Oltaru domovine na Medvedgradu

GRADSKA organizacija Hrvatske demokratske zajednice Zagreba oštro osuđuje vandalski čin koji se 13. kolovoza dogodio na Oltaru domovine na Medvedgradu.

Gašenje vječne vatre, kako se napominje u priopćenju, barbarski je čin o kojemu Gradska organizacija HDZ-a zahtijeva brzu, detaljnu i učinkovitu istragu te kažnjavanje počinitelja.

Sustavno zanemarivanje i općenita marginalizacija Oltara domovine umanjuje njegovu pravu vrijednost te pogoduje raznim oblicima njegova obezvrjeđivanja i oštećivanja, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaje se da će zagrebačka Gradska organizacija HDZ-a, bez obzira na vandalske pokušaje, učiniti sve kako bi se Oltaru domovine vratilo značenje koje mu pripada.

"Od svih odgovornih za čuvanje i održavanje Oltara domovine zahtijevamo poduzimanje brzih mjera za vraćanje toga jedinstvenog spomenika u prvobitno stanje", stoji u priopćenju zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a.

Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman na obnovljenoj utvrdi Medvedgradu zapalio je 30. svibnja 1994. vječnu vatru kod spomenika hrvatskoj slobodi - Oltara hrvatske domovine.

Spomen-obilježje u obliku hrvatskoga grba koji tvore velike kocke, izrađene od nekoliko vrsta kamena nejednake visine, osmislio je kipar Kuzma Kovačić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara