HDZ potpisao sporazum o suradnji s Hrvatskom strankom zelenih i Unijom albanaca Hrvatske

PREDSTAVNICI HDZ-a, Hrvatske stranke zelenih Ekosaveza i Unije Albanaca Hrvatske potpisali su danas sporazum o suradnji, na temelju kojega će Ekosavez i Unija Albanaca preporučiti svojim članstvima da na izborima glasuju za program i kandidate HDZ-a, koji će, kako je rečeno, zastupati i njihove interese.

Sporazum su na konferenciji za novinare potpisali zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor te čelnici Hrvatske stranke zelenih - Ekosaveza i Unije Albanaca Hrvatske Zlatko Sviben, odnosno Tom Marku.

Kosor je reagirala na izjavu člana Predsjedništva SDP-a Slavka Linića u intervjuu objavljenom u današnjem "Večernjem listu", da onaj tko bude glasovao za HDZ, mora biti svjestan da "za građane neće biti kredita, ali će ih stranka uzimati za kutleraje". Potpredsjednica HDZ-a je rekla kako je upravo za vrijeme Linićeve vlade inozemni dug povećan na gotovo 21 milijardu američkih dolara i da je svako dijete u Hrvatskoj čim se rodi dužno oko 4300 dolara.

Kosor apelira na medije da HDZ-u daju jednaku šansu kao i drugim strankama, ističući pritom nezadovoljstvo jučerašnjim izvještajem Hrvatskog radija o predizbornom skupu u Vukovaru jer da je broj posjetitelja bio daleko veći od onog koji je u izvještaju naveden.

Kosor je upozorila da je u prošloj godini po prvi put nakon više od 200 godina, koliko se prati natalitet u Hrvatskoj, broj novorođene djece pao ispod 40 tisuća, te je ponovila da HDZ radi poticanja nataliteta planira, među ostalim, povećati rodiljne naknade i dopust.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara