HDZ: Sanader nas nije kritizirao, mediji pokušavaju posvađati šefove stranke!

Tekst: P.V.
Foto: Index

IVO SANADER nije nikoga optuživao za raskol u HDZ-u, niti je kritizirao premijerku Jadranku Kosor i predsjedničkog kandidata Andriju Hebranga, poručila je Hrvatska demokratska zajednica priopćenjem koje je objavljeno na njihovim internetskim stranicama, a koje nosi naslov "Reagiranje na medijske neistine".

"Nije istina da nas je Sanader kritizirao"

"HDZ najoštrije osuđuje tendenciozne članke objavljene u nekim dnevnim novinama, a vezano uz sastanak koji je u središnjici HDZ-a održan 22. Listopada 2009", navodi se u tom priopćenju. Podsjećamo, u medijima se danas pojavila informacija kako je na sastanku vrha HDZ-a, kojem je prisustvovao i Sanader, bivši premijer držao lekcije Hebrangu o tome kako bi trebao voditi kampanju i Kosorici o tome kako bi trebala voditi državu, dok je ministra policije Karamarka navodno prozvao zbog afera koje su se počele gomilati i tako štetiti ugledu vladajuće stranke.

"Neistina je da je počasni predsjednik kritizirao predsjednicu stranke ili da je optužio predsjednicu HDZ-a i predsjednicu Vlade kao i ministra Unutarnjih poslova Karamarka za raskol u HDZ-u. Jednako tako neistina je da je počasni predsjednik kritizirao predsjedničkog kandidata HDZ-a Andriju Hebranga", priopćio je HDZ.

A što je s Polančecom?

U priopćenju se također navodi kako je Kosor sazvala sastanak na kojem su trebali sudjelovati njen zamjenik Darko Milinović, potpredsjednici stranke Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Petar Čobanković, Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Andrija Hebrang, član predsjedništva HDZ-a Luka Bebić i glavni tajnik Branko Bačić, te počasni predsjednik Ivo Sanader. No, Jarnjak, Šuker i Čobanković su "zbog opravdanih razloga" propustili sastanak. Zanimljivo je da se nigdje ne spominje Damir Polančec, koji je prema ranijim informacijama također trebao sudjelovati na sastanku, ali ga je propustio jer je bio službeno spriječen.

"Mediji nastoje unijeti razdor u vodstvo HDZ-a"

"Kao što je jučer priopćeno iz Ureda predsjednice HDZ-a na sastanku se razgovaralo o predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske i programu predsjedničkog kandidata HDZ-a dr. Andrije Hebranga kojem je data puna potpora kao jedinom kandidatu Hrvatske demokratske zajednice, što potvrđuju i svi sudionici sastanka održanog u četvrtak u središnjici HDZ-a. Najoštrije osuđujemo medijske špekulacije i podmetanja kojima se još jednom nastoji destabilizirati stranka i unijeti razdor u njezino vodstvo", zaključuje se u priopćenju HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara