HDZ: Sanader odbacuje insinuacije HNS-a o istražnim povjerenstvima

TAJNIŠTVO HDZ-a večeras je priopćilo kako predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader najodlučnije odbacuje insinuacije HNS-a o bilo kakvoj političkoj trgovini istražnim povjerenstvima.

Reagirajući na današnju izjavu predsjednice HNS-a Vesne Pusić, koja je ustvrdila kako je "doznala da HDZ, odnosno njegov predsjednik, Ivo Sanader, misli pokrenuti inicijativu da se odustane od svih istražnih povjerenstava koja su trenutačno u saborskoj inicijativi", HDZ u priopćenju ističe da premijer Sanader "podupire osnivanje svih istražnih povjerenstava kojima nije cilj politikanstvo nego zaštita zakonitosti, jer se osobno nema čega bojati".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajništvo HDZ-a također navodi kako je "inicijativa HDZ-a išla prema tome da se povuče zahtjev o osnivanju istražnog povjerenstva o sigurnosnim službama, koji je oporba uputila u saborsku proceduru, jer", kako ocjenjuje, " to je voda na mlin onima koji Hrvatskoj predbacuju nepotpunu suradnju s Haaškim sudom, uoči odluke Europskog vijeća o datumu početka pregovora".

"HDZ drži da je ulazak Hrvatske u Europsku uniju strateški prioritet o čemu treba postići politički konsenzus, a ne skupljati jeftine, po našu državu štetne, političke bodove", dodaje se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara