HDZ: SDP-ove poruke ne mogu poboljšati položaj hrvatskih ljudi

REAGIRAJUĆI na poruke s današnje Konvencije SDP-a na zagrebačkome Bundeku, HDZ ocjenjuje kako one nemaju sadržaj koji može pridonijeti boljem položaju hrvatskih ljudi, nego su svedene na jeftino politikanstvo.

Izrečene ideje, tvrdi glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček, ponovno pokazuju da je riječ o klasičnoj i neprikrivenoj demagogiji SDP-a, koji godinu i pol prije izbora ne može pronaći smisao svojega političkog postojanja.

Sve "ideje i programe" kojih se SDP iznenada dosjetio Vlada u sklopu svojeg programa provodi već dvije i pol godine, kaže Maček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik HDZ-a navodi i kako je SDP zaboravio da je u doba njegove Vlade obespravljeno hrvatsko radništvo te socijalne skupine poput branitelja i rodilja. Osim toga, SDP je za 40 posto smanjio plaće za 250 tisuća državnih službenika, pri čemu je osiromašio isto toliko hrvatskih obitelji, tvrdi Maček. Po njemu, smanjenje rodiljnih naknada i dječjih doplataka zaustavili su demografsku obnovu koja je prijetila pustošenjem Hrvatske.

Glasnogovornik HDZ-a navodi i da je SDP-ova Vlada negirala postojanje duga umirovljenicima, koji upravo rješava HDZ-ova Vlada kao jedno od temeljnih predizbornih obećanja.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan rekao je na današnjoj stranačkoj konvenciji da ta stranka želi Hrvatskoj ponuditi promjene, socijalno odgovorno društvo u kojemu radnik nije roba i u kojemu su rad i solidarnost visoko na ljestvici društvenih vrijednosti. "Ne možemo prihvatiti društvo u kojemu se liječiti i školovati mogu samo oni koji to mogu platiti", istaknuo je, dodajući kako SDP želi pomoći da hrvatsko društvo postane socijalno pravedno, da se učinkovitije štite radnička prava i oštro kazne kršitelji tih prava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara