HDZ se i službeno oglasio o izbacivanju članova iz stranke, evo što kažu

HDZ se i službeno oglasio o izbacivanju članova iz stranke, evo što kažu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

ZAGREBAČKI Gradski odbor HDZ-a je na prijedlog Predsjedništva tog odbora donio Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv 8 članova gradske organizacije zbog osobito teške povrede obveze članova propisane Statutom, a Časni je sud odlučio o njihovom bezuvjetnom isključenju, priopćeno je u petak iz te stranke.

Časni sud Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba je odlučio da se članovi protiv kojih je pokrenut postupak bezuvjetno isključe iz stranke jer su širili neprimjerene poruke čiji je sadržaj jednak govoru mržnje, kao i iskazivali nelojalnost HDZ-u te otvoreno agitirali za kandidate drugih političkih opcija.

Bezuvjetno su isključeni iz stranke

Odluka o isključenju, ističe se u priopćenju, nastupila je nakon što se utvrdilo da pojedinci takvim porukama krše Statut HDZ-a te svojom komunikacijom štete ugledu, časti i dostojanstvu Hrvatske demokratske zajednice i svih njezinih članova. Časni će sud pisanu odluku otpremiti u roku od osam dana.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba poručuje u priopćenju kako načelo unutarstranačke demokracije podrazumijeva pravo izražavanja različitih mišljenja, kao i pravo neslaganja s određenim politika, ali da se unutar stranke, kao i u cjelokupnom društvu, govor mržnje i ne može tolerirati.

Podsjetimo, jučer su isključeni Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Miro Boras, Krasnodar Raguž i Vlado Kolak.

Stegovni postupak trebao je biti pokrenut i protiv Marijana Banellija, ali je on dan ranije podnio ostavku na sve stranačke funkcije i napustio HDZ.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara